Të njihemi me përkthyesit e shquar shqiptarë: Petro Zheji
थ्रेड पोस्टर: Roland Lelaj
Roland Lelaj
Roland Lelaj
Canada
Local time: 03:17
सदस्य (2008)
English to Albanian
+ ...
Oct 19, 2024

Përkujtohet Petro Zheji: Një kohë nuk u lejua botimi i krijimeve të tij…

Petro Zheji (Gjirokastër, 16 tetor 1929 – Tiranë, 14 mars 2015) ka qenë arsimtar, përkthyes i sprovuar dhe gjuhëtar me erudicion. Vëllai i tij, Gjergj Zheji ka qenë një personalitet me peshën e vet në fushën e letrave.
I përfolur si një nga përkthyesit më elitarë, cilësia e tij është në përpjestim të drejtë me vëllimin e punës së bërë. Në një artikull kulturor më 200
... See more
Përkujtohet Petro Zheji: Një kohë nuk u lejua botimi i krijimeve të tij…

Petro Zheji (Gjirokastër, 16 tetor 1929 – Tiranë, 14 mars 2015) ka qenë arsimtar, përkthyes i sprovuar dhe gjuhëtar me erudicion. Vëllai i tij, Gjergj Zheji ka qenë një personalitet me peshën e vet në fushën e letrave.
I përfolur si një nga përkthyesit më elitarë, cilësia e tij është në përpjestim të drejtë me vëllimin e punës së bërë. Në një artikull kulturor më 2008, botuesi i përkthimit më të mbramë të tij (“Jeta e Galileit” e Bertolt Brehtit) Mehmet Gëzhilli kumton se Zheji mund të ketë 13 mijë faqe përkthim të botuara. Përkthimi i tij i parë daton më 1958 dhe ka qenë vëllimi i parë i romanit “Bruski” të Fedor Panferov; përkthyer së bashku me të vëllanë, Gjergjin. (Vijon më poshtë)

Marrë nga ObserverKult, 16 tetor 2024
https://observerkult.com/perkujtohet-petro-zheji-nje-kohe-nuk-u-lejua-botimi-i-krijimeve-te-tij/
Collapse

यस फोरममा विशेष रूपमा कुनै मध्यस्थकर्ता नियुक्त गरिएको छैन।
साइट नियमहरूको उल्लंघनहरूको रिपोर्ट गर्न वा मद्दत पाउनको लागि, कृपयासाइट कर्मचारी » लाई सम्पर्क गर्नुहोस्

Të njihemi me përkthyesit e shquar shqiptarë: Petro Zheji

Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »